گام های بعدی مقاله نویسی

- تعیین سؤال اصلی مقاله و تعیین عنوان مناسب برای مقاله
چنان­که قبلا اشاره داشتیم، شایسته است که هر مقاله، فقط یک سؤال اصلی و مرکزی داشته باشد و سؤالات فرعی و نیز سؤالات فرعی فرعی به صورت تیترهای متنوع در لا به لای مقاله در بندها و صفحات آن پاسخ می­گیرند. رابطه خود سؤال اصلی و عنوان مقاله باید تساوی باشد؛ چون به صورت متضایف باید با هم هماهنگ باشند. بنابراین، اگر عنوان مقاله، «نقش تقلید در تضعیف تفکر» باشد، سؤال مهم و اصلی مقاله این است: «تقلید (از آباء و اجداد) در تضعیف تفکر، چه نقشی دارد؟». عنوان مقاله ممکن است تا زمان تحویل مقاله، چند بار تغییر کند و ویرایش شود؛ اما تعیین آن در ابتدای فرایند مقاله­نویسی مسیر کار محقق را روشن می­کند.

 محدود بودن موضوع مقاله که خود را در قالب یک عنوان مشخص و محدود نشان می­دهد، وحدت موضوع مقاله را نیز تأمین می­کند. در عین حال، محقق باید از پراکنده­گویی و پرداختن به مطالب کم ارتباط با بحث اصلی پرهیز کند.

-  تجزیه کامل مسئله در اثر مطالعات متمرکز روی مسئله
بدون مطالعه جدید نیز می­توان با همان اطلاعات قبلی که تا اینجا کسب کردیم، مسئله را به انواع سؤالات تجزیه کنیم تا ترتیب و ساختار مقاله را تشخیص دهیم و برای فیش­برداری نیز آماده شویم؛ اما مطالعه یک یا دو منبع دیگر و بسیار مرتبط در باره مسئله، دید ما را بازتر و توان جامع­نگری ما را افزایش می­دهد. در این مرحله، مطالعه دقیق و تجسسی را پیشنهاد می­کنیم. این مطالعه، برای اطمینان از «تجزیه» کامل­تر، انجام می­شود و می­خواهیم مطمئن شویم که جوانب مهم بحث، از قلم نیفتند.

16. جست و جو برای منابع بیشتر و تهیه یک کتاب­شناسی توصیفی مختصر در باره هر یک از منابع
کتاب­شناسی خوب، پیش­نیاز فیش­برداری و جمع­آوری اطلاعات است. اگر منبع متعدد باشند، ممکن است نتوانیم محتوا و جایگاه آنها و میزان پاسخگویی آنها را به ذهن بسپاریم. بنابراین، ویژگی­های آنها را یادداشت می­کنیم تا در گزینش و بهره­برداری از آنها برای پاسخ به سؤالات مقاله، آگاهانه­تر عمل کنیم. 

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots.