بروشور معرفی کتابخانه های دیجیتالی
بسمه تعالي
معرفی کتابخانههای دیجیتال
امروزه پیشرفت تکنولوژی و عصر اطلاعات الکترونیکی موجب گردیده است تا کتابخانه های دیجیتالی جایگاهی ویژه را در علم اطلاعات و دانش شناسی پیدا کنند، جایگاهی که هر روز بر محبوبیت آن افزوده و استقبال از آن دوچندان شده است. توسعه دسترسى از وضعیت «دسترسى محلى» به وضعیت «دسترسى جهانى»، صرفه جویی در هزینه های مالی و مکانی، پیشرفتهای سریع در پردازش و ذخیره سازی اطلاعات و فناوریهای ارتباطی، و ارائه خدمات بیشتر و کاربردی تر به پژوهشگران و استفاده کنندگان، از جمله ویژگی هایی هستند که اهمیت ظهور و رشد كتابخانه های دیجیتالی را نمایان می کنند و با قاطعیت مىتوان پیش بینى كرد كه این تحولات با سرعت و دامنه بیشترى تداوم می یابد .از این رو تصمیم گرفتیم که فهرستی از کتابخانه های دیجیتالی برتر را برای شما در این مقاله به اشتراک بگذاریم . البته در نظر داشته باشید معرفی سرویس های مذکور به معنی تایید یا عدم تایید خدمات آنان نیست و سرویس های فوق بر اساس نتایج جست و جو استخراج شده و در این جزوه درج شده اند.
1) کتابخانه دیجیتالی تبیان
کتابخانه دیجیتالی تبیان امروز با گذشت یک دهه از فعالیت خود توانسته ضمن ارتقای استاندارهای بین المللی و ارتقای خدمات به کاربران، منابع رایگان خود را در سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی به بیش از ۱۰۰٫۰۰۰ منبع برساند. از دیگر ویژگی های برجسته این کتابخانه میتوان به فهرستنویسی منابع براساس استاندارد بین المللی و نیز استفاده از اصطلاحنامه های فرهنگى فارسى«اصفا» و «علوم اسلامی» به سه زبان فارسی ، انگلیسی و عربی برای دسته بندی موضوعی منابع اشاره کرد.
۲) کتابخانه دیجیتال نور
مرکز تحقيقات کامپيوتري علوم اسلامي نور در شهر مقدس قم و در سال ١٣٨۵ با توجه به پیشینه نرم افزارهای مختلف ارایه شده و پایگاه های کتابخانه ای مانند پایگاه مجلات تخصصی، و به منظور دسترسي سريع و آسان پژوهشگران به منابع پژوهشي با هدف عرضه کتاب هاي تخصصي حوزه علوم اسلامي و انساني بر روي شبکه جهاني اینترنت، اقدام به راه اندازي پايگاه کتابخانه ديجيتال با امكانات پژوهشي و قابلیت های متنوع تحقیقاتی نمود.این پایگاه در مرحله اول و تاكنون، ٨٠٠٠ عنوان کتاب تخصصي بیش از ١۶٠٠٠ جلد در زمینه علوم اسلامی، و در موضوعاتي همچون: « علوم قرآن و تفسير، علوم حديث، ادعيه و زيارات، نهج البلاغه، كلام و فلسفه، جغرافيا، تاريخ و سيره، فقه، اصول، اخلاق و عرفان، ادبيات و منطق، فرق و مذاهب اسلامي و… را ارایه نموده است.
(3کتابخانه آنلاین
در این کتابخانه تعداد بسیار زیادی کتاب ارزشمند قرار دارد تا کاربربتواند با استفاده از این سامانه در هزینه دسترسی به اطلاعات به روز و آموزشی در زمینه های مختلف صرفه جویی نماید.برای سهولت کار کاربران برای کار با سایت و عضویت در زیر منوی راهنما در بالای سایت توضیحاتی جهت عضویت و فعال سازی حساب کاربری داده شده است همچنین در صورت نیاز به محتوای خاص موضوع یا محتوا مورد نظراز طریق بخش تیکتینگ (بعد از عضویت در سایت) یا از بخش تماس با ما به سایت اطلاع داد،تا در اسرع وقت محتوای مورد نظر کاربر را در سایت قرار داده شود.
۴)کتابخانه دیجیتال سازمان اسناد و كتابخانه ملي
سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران مؤسسهاي آموزشي، پژوهشي، علمي و خدماتي است كه اساسنامه آن به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده است و رياست عاليه آن با رئيس جمهوري است.
شكلگيري رسمي كتابخانه ملي به سال ۱۳۱۶ بازميگردد. در سال ۱۳۵۸ مركز خدمات كتابداري، و در سال ۱۳۷۸ سازمان مدارك فرهنگي انقلاب اسلامي در كتابخانه ملي ادغام شدند و سرانجام در سال ۱۳۸۱ با تصويب شوراي عالي اداري، كتابخانه ملي و سازمان اسناد ملي با هم ادغام شدند و سازمان فعلي شكل گرفت. اكنون اين سازمان در دو ساختمان مستقل «كتابخانه ملي ايران» و «گنجينه اسناد ملي ايران» فعاليت دارد.
http://www.nlai.ir/
5) کتابخانه اینترنتی علاءالدین
کتابخانه علاءالدین نخستین کتابخانه چندزبانی اینترتنی در جهان است که کتابهای خود را که برای نخستین بار بطور مجاز به زبانهای مختلف از جمله فارسی و عربی ترجمه می شوند، به رایگان به مشترکان محترم عرضه می کند. شما می توانید با یک ثبت نام ساده به کتابهای کتابخانه دسترسی پیدا کنید و بدون هیچ هزینه ای تمامی کتاب را دانلود و یا به صورت آنلاین مطالعه نمایید. مشترکان کتابخانه همچنین می توانند واژه ها یا عبارات مطلوب را در هر کتابی جستجو کنند.
6) کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران
كتابخانۀ مركزي و مركز اسناد دانشگاه تهران بزرگترين كتابخانۀ دانشگاهي ايران است و مجموعهاي غني و گسترده از منابع گوناگون در زمينههاي مختلف علوم و فنون و ادب را در برميگيرد . اين كتابخانه در كنار كتابخانههاي تخصصي دانشكدهها كه هر يك برحسب نيازهاي علمي و آموزشي ويژة خود به وجود آمدهاند، بيشتر به امر پژوهش اختصاص دارد و به گردآوري آثار مربوط به مطالعات اسلامشناسي، ايرانشناسي و شرق شناسي ميپردازد .
7) کتابخانه الکترونیک دانشگاه علوم پزشکی
ساختار اصلي كتابخانه الكترونيك متشكل از كتابهاي آموزشي دانشگاه علوم پزشكي تهران است و قابليت ها و امكانات آن شامل امكان جستجوي واژه مورد نظر دركل كتابخانه و تمامي كتابها، امكان دسترسي موضوعي به كتابها، امكان ارسال نظرها و پيشنهادها در مورد هر كتاب، انتخاب و پرينت متن ، تصاوير و جدول ها ، مشاهده ساختار درختي عناوين و زير عنوانهاي كتاب ، امكان حركت ميان صفحات و فصول كتاب ، يادداشت گذاري و علامتگذاري نكات و عبارات مهم مي باشد. همچنين يكي از امكانات سيستم امكان خريداري كتاب به صورت آنلاين و دريافت آن در محل كار يا منزل مي باشد. يكي از گروه هاي هدف مهم، اساتيد و دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي تهران هستند اما امكان استفاده از اين كتابخانه براي كليه علاقمندان در سطح كشور و همچنين خارج از كشور فراهم مي باشد.
8) کتابخانه آنلاين کتب مذهبي
دارای بيش از ۹۰۰ کتاب در حوزه دين و انديشه با قابليت مطالعه بصورت آنلاين است.
9) كتابخانه پژوهشکده حقوقي شهردانش
كتابخانه پژوهشکده حقوقي شهردانش با هدف توسعه خدمات خود و ايجاد بسترهاي مناسب براي تسهیل انجام پژوهشهای حقوقی با بهره گیری از فناوریهای روز، اقدام به سرمایه گذاری و راهاندازي كتابخانه تخصصی آنلاين كرده است. اساتيد، دانشجويان، پژوهشگران و به طور كلي همه حقوقدانان و متقاضيان استفاده از كتابخانه از راه دور كه فرصت و امكان مراجعه حضوري به ساختمان كتابخانه برايشان مقدور نيست ميتوانند با عضويت در كتابخانه آنلاين، فارغ از محدوديت زماني و مكاني، از طريق اينترنت از منابع کتابخانه با دسترسی به متن کامل آثار استفاده كنند.
10) کتابخانه دیجیتال قائمیه اصفهان
امکانات نرم افزار موبایلی قائمیه
۱- جستجوی قدرتمند و سریع در یک یا همگی کتابها
۲- سادگی مطالعه متن
۳- امکان سفارشیسازی متن با تغییر فونت،اندازه متن، تغییر حاشیه صفحه، رنگی کردن اعراب و …
۴- نوشتن یاداشت و نشانهگذاری یا اشتراکگذاری متن
۵- دریافت لیست کتابها به صورت آفلاین
6- چند زبانه بودن برنامه : فارسی ، عربی ، انگلیسی ، آذربایجانی، چینی و اردو
7- و امکانات متنوع دیگر….
مدرسه علمیه الزهرا (سلام ا… علیها) کازرون
معاونت پـژوهش
زمستان 1398
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط یاس نبوی در 1398/10/16 ساعت 12:06:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |