تأثیر شهادت در گسترش معارف اسلام
موضوع این پژوهش تأثیر شهادت در گسترش معارف اسلام از دیدگاه آیات و روایات با روش کتابخانهای-توصیفی است. شهادت یکی از راههای گسترش معارف اسلام میباشد. اگر چه فدا کردن جان در راه حفظ ارزشها پیشینهای دیرینه دارد لیکن با ظهور اسلام و توجه ویژهی این دین به جهاد و بذل جان در راه خدا «شهادت و شهادت طلبی» جایگاه ویژهای یافت.
اهتمام معصومین (علیهمالسّلام) که خود طلایه داران نشر معارف الهیاند به این مقوله، نشان از شهادت طلبی ایشان دارد. قیام عاشورا اوج هنرنمایی معصوم در این زمینه و سندی جاوید برای آیندگان میباشد. دشمنان اسلام که به اهمیت نقش شهادت در گسترش معارف اسلام پی برده بودند بر آن شدند تا ضمن کمرنگ نمودن آن، از اسلام نام و نشانی بیش باقی نماند. جلوگیری از نشر معارف اسلام با زدودن آن معارف، ایجاد بدعتها و انحرافات و استفاده از افکار مقدس مآبانه شیوهای میباشد که دشمنان از صدر اسلام تاکنون از آن سود بردهاند.
انقلاب اسلامی ایران نیز با تاسی از نهضت حسینی و با هدف جاری نمودن معارف اسلامی علیه حکومت ستمشاهی به پا خاست. نثار خون شهدا در این راه موجب پیروزی و استمرار این انقلاب شد که هم اکنون به الگویی برای سایر جوامع اسلامی مبدل شده است. تخریب چهره اسلام با استفاده از تکفیریها و اسلام هراسی آنان، شبهه افکنی و راهاندازی جنگ روانی علیه اسلام از جمله شیوههای دشمن در دوره معاصر میباشد. البته ناگفته نماند که پاسخ جانانه مدافعان حرم برای خنثی نمودن این توطئه با بذل جان، ستودنی است. آنها برای بقای اسلام و گسترش معارف آن در جنگی نابرابر علیه داعش در ظاهر و استکبار جهانی در بطن آن به مقابله ایستادهاند تا با پیادهسازی معارف ناب اسلامی انشاالله زمینه ظهور حضرت مهدی (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) را فراهم نمایند. با توجه به غلبه مادیات بر معنویات در عصر حاضر و روبهضعف نهادن فرهنگ شهادت طلبی بین برخی اقشار مردم همچنین هجمه دشمن مبنی بر کمرنگ نمودن نقش متقابل شهادت و معارف اسلام برآن شدیم تا پژوهشی در حد توان در این زمینه ارائه دهیم.
واژگان کلیدی:
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط یاس نبوی در 1397/07/14 ساعت 08:31:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |