راهکارهای گزینش مسئله


گزینش مسئله برای مقاله، یکی از اموری است که برای بسیاری از دانش­پژوهان به صورت یک مشکل در می­آید. برخی از مجاری مسئله­یابی به این شرح است:

1.      مراکز و مؤسسات پژوهشی هر ساله برای خود اولویت­هایی را در راستای وظایف و اهداف خود در نظر می­گیرند. شما می­توانید با مراجعه به آنها، به دسته ­ای از موضوعات خوب دست یابید که کارشناسی لازم در مورد نیازسنجی آنها صورت گرفته است. چه بسا، بتوان در یک زمان واحد به چند منظور یک تحقیق را انجام داد: مثلا هم برای آن مرکز تحقیق کنید و هم برای خود پایان­نامه یا مقاله بنویسید.

2.      مراجعه به فراخوان مقالات برای کنفرانس­ها، مسابقات در زمینه­های علمی و پژوهشی، همایش­های علمی راه دیگری است برای رسیدن به مسئله یا موضوع. 

3.      مسائل کاربردی و مشکلات و معضلات جامعه نیز متناسب با تخصص و مهارت­های ما مسائلی را در مقابل ما می­گذارد. محقق مسئولیت­ پذیر با نگاه تیزبین خود معضلات جامعه را رصد می­کند و با پشتیبانی علمی در صدد رفع آنها بر می­آید.

4.      همچنین می­توان با مراجعه به کتاب­های تخصصی و یادداشت کردن موضوعاتی که مورد علاقه ماست، به ایده­ ایی خوب برای مقاله دست یابیم. به نظر می­رسد این راه، بیشتر برای افراد مبتدی و کسانی که می­خواهند یک کار تمرینی انجام دهند، مناسب­تر است.

5.      بسیاری از سخنرانی­های شخصیت­های جامعه و نیز برنامه­ های صدا و سیما و مباحث روزنامه­ ها و مطبوعات سوژه­های جدیدی برای تحقیق در اختیار ما قرار می­دهند.

6.      اگر مدرس یا شاگرد هستید، در سر کلاس­های تدریس نیز مسائل و موضوعاتی برای تحقیق ظاهر می­شود.

7.      به منابع مربوط به رشته تحصیلی خود مراجعه کرده، موضوعات مورد علاقه و مهم را پیدا کنید.

8.      به موضوعاتی که فراخوان­های مربوط به کنفرانس­ها، سمینارها، همایش­ها و مانند آن مراجعه کنید.

9.      به فصل آخر پایان­ نامه­ ها، که «پیشنهادهایی برای پژوهش­های بعدی» مطرح می­کنند، مراجعه کنید.

10.  با اساتید و افراد مطلع و کارشناس در مورد موضوع­های خود مشورت کنید.

11.  کنجکاوی بیشتر و توجه به اطراف و مسائل روزمره و عادی ما را اغلب به مسائلی می­رسانند.

12.  افراد، مسئولان و ارگان­های مرتبط با موضوع معمولا دسته­ای از مسائل و چالش­های مربوط را می­دانند و می­توانند در مسئله­یابی به ما کمک کنند.

13.  محقق می­تواند با کلیدواژه­های عمومی زیر در باره موضوعات و مسائل جدید در پایگاه­ها و اینترنت جست و جو کند. برخی از این واژه­ها عبارت­اند از: موضوعات پژوهشی، اولویت­های پژوهشی، مباحث پژوهشی، پیشنهادهایی برای پژوهش بیشتر، مسائل نوین، مسائل جدید.

14.  مراجعه به منابع الکترونیکی و سهولت جست و جو در آنها ما را در تصمیم­گیری برای موضوع مقاله کمک می­کند. این منابع متعدد هستند و برخی از آنها در همین کتاب آمده بود. بعضی از این پایگاه­ها عبارت­اند از: 

·        www.seraj.ir (بانک اطلاعات مقالات اسلامی)؛

·        IranDoc www. (شامل چكيده مقالات و ساير منابع پژوهشي)؛

·        www.sid.ir  (شامل چكيده و متن بسياري از مقالات در حوزه‌هاي مختلف)؛

·        www.magiran.com  (شامل مجلات و نشریات ایران)؛

 

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.