چکیده پایان نامه پیامد های ترک امر به معروف و نهی از منکر
انسان موجودی اجتماعی است و سرنوشتش با سرنوشت جامعهای که در آن زندگی میکند ارتباط دارد. سود و زیان کارهایی که از انسان سر میزند، هم به خود او بر میگردد و هم جامعه را در بر میگیرد؛ از این رو طبق روایات متعدّد همان گونه که انسان در قبال اعمال و رفتار خود مسئولیّت دارد در برابر عملکرد جامعهای که در آن زندگی میکند نیز مسئول میباشد.
فریضه امر به معروف و نهی از منکر جزء فروع دین است و بیشترین تأثیر گذاری را در سلامت و سعادت جامعه اسلامی دارد. توصیههای متعدّدی در مورد ضرورت پرداختن به آن صورت گرفته و عاملی برای حفظ، گسترش و تقویت ارزش الهی و انسانی در جامعه اسلامی و اصلاح نقاط آسیبپذیر فرد و مسئولان و جامعه شمرده میشود.
با توجّه به اهمّیّت امر به معروف و نهی از منکر و آثار مفید و ارزنده آن مانند: کنترل غرائز سرکش انسان، داشتن دنیا و آخرت، ورود به بهشت، رسیدن به مقام خلیفة الهی و … میتوان فهمید که ترک این واجب عظیم الهی، چه وضعیت دردناک و اسفباری را در جامعه به وجود خواهد آورد. افراد تارک این واجب الهی و نیز جامعهای که این وظیفه همگانی را ترک کرده است دچار آفات بسیاری از جمله: دور شدن از رحمت و برکات الهی، عدم استجابت دعا، گرفتار شدن به لعنت خداوند و ائمّه اطهار، به جان هم افتادن مردم و … میشوند، که سعادت دین و دنیای انسان را به خطر میاندازد. از این رو خداوند متعال در راستای هدایت انسانها، انبیاء الهی را برگزید تا سخنان خود را به گوش بندگان برسانند و با ارائه راهکارهای مناسب و مؤثّر در جهت انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر انسانها را به سمت خداوند هدایت و راهنمایی کنند.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط یاس نبوی در 1397/07/10 ساعت 08:58:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |